Da li je vaša bivša ljubav ustvari i prava?

Uz mudrost sadašnjeg trenutka i sa potrebnom distancom saznajte da li je vaša bivša ljubav ustvari prava ljubav…

zaljubljeni

Pop zvezda Majli Sajrus primećena je sa vereničkim prstenom na ruci, posle obnavljanja veze sa bivšim verenikom Lijamom Hemsvortom, oko Nove godine u Australiji. Brojni izvori otkrivaju da se Majli trudila da preboli Lijama, ali da u tome nikada u potpunosti nije uspela. Izgleda da su osećanja obostrana, pošto je ovaj par rešio da svojoj ljubavi ponudi još jednu šansu. A oni nisu jedini par o kom se priča kada je u pitanju mogućnost obnavljanja stare ljubavi.

Večna Madona i njen bivši muž, sada već kultna glumačka zvezda Šon Pen, navodno odnedavno provode dosta vremena zajedno, a primećeni su i u baru jednog hotela. Da li je na pomolu obnavljanje nekih davno zaboravljenih emocija?

Sve to može da zvuči obećavajuće za ljude koji su trenutno singl i u dilemi da li da urade nešto slično sa bivšim partnerom. Slušajući ovakve priče, ljudi mogu da poveruju u snagu ljubavi i važnost zajedničke prošlosti. Ali takođe se javlja i pitanje: kako da znate da li stara ljubav ima potencijal da oživi, a kada je najbolje ostaviti je tamo gde jeste… u retrovizoru?

Kada vidimo nekadašnje parove, kao što su Majli i Lijam ili Madona i Šon, u novoj ljubavi, možda se i sami zapitamo kako bi bilo da rasplamsamo neke stare strasti. Ponekad je za to potrebna akcija, kao što je poziv osobi iz vaše prošlosti, mada može i na spontaniji način, kada sasvim slučajno dođete u kontakt sa bivšom ljubavi. U svakom slučaju, poželjno je da dobro razmislite pre nego što potpaljujete ugašenu vatru, čiji vas dim zagorelog mirisa podseća da nije baš sve bilo u redu.

Najvažniji pokazatelj koji će vam pomoći da donesete odluku jeste prisećanje kako i zašto se vaša veza završila prvi put. Ironično je što odluka o novom početku zahteva vraćanje u prošlost, ali tamo ćete verovatno pronaći najbolje odgovore. Ako okolnosti koje su vas razdvojile nisu imale veze sa privlačnošću i strašću koje ste osećali jedno prema drugom, koje su možda i dalje tu, nova šansa može da bude okej ideja. Moguće je, čak i ako su problemi postojali u prošlosti, da ste se promenili i oboje sazreli. A onda, uz mudrost koju ste stekli, i sa potrebnom distancom, možete uspešnije da se suočite sa preprekama i da ih uspešno rešite. A možda vam stari problemi i dileme koji su vas mučili više nisu važni. Ili biste sada bili u stanju da ih lako rešite.

Sa druge strane, ako se vaša veza završila loše i još osećate dosta ljutnje, verovatno biste se ponovo našli na mestu na kom niste bili srećni. Takođe, ako su postojali određeni obrasci ponašanja, navike ili lične osobine koje je druga osoba imala, a vama su nepodnošljive, a ta osoba ih i dalje pokazuje i nije se promenila, možda je najbolje da vezu ostavite u prošlosti, sa uspomenom na pojedine lepe trenutke koje ste delili.

Kada  uspete da donesete odluku, možda ćete shvatiti da je vaš bivši u stvari vaša izgubljena prava ljubav. U novom trenutku i na novom mestu, sada kada oboje osećate nežnost, biće moguće da pružite vezi šansu za svež početak, kao što to izgleda čine Majli i Lijam, a Madona i Šon za sada samo flertuju, razmišljajući o ovoj ideji. Vreme će pokazati da li ćete sada biti jači od svega, posle prvobitnog raskida. Madona je lepo rekla u svojoj pesmi Stay: When you walked out my door, I knew you’d be back for more, Let’s leave the past behind, True love is so hard to find.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...