BRANI SE LUDILOM: Džoker ubio 12 ljudi, kaže nije kriv

U napadu u naselju Aurora u Koloradu, 20. jula, tokom premijerne projekcije novog nastavka filma o Betmenu, Holms (25) je koristio dva pištolja i poluautomatsku pušku, a uhapšen je odmah posle napada.

Džejms Holms: Ubica imitirao Betmenovog neprijatelja Džokera

DENVER – Sud u gradu Sentenijelu, u SAD, danas je na suđenju Džejmsu Holmsu, optuženom za ubistvo 12 i ranjavanja 70 ljudi u bioskopu u predgrađu Denvera u julu prošle godine, prihvatio izjašnjavanje optuženog da nije kriv zbog mentalne bolesti.

Današnja odluka suda uvod je u dugotrajan proces veštačenja Holmsovog mentalnog zdravlja, koji bi, kako ocenjuju agencije, mogao da traje i mesecima.

U napadu u naselju Aurora u Koloradu, 20. jula, tokom premijerne projekcije novog nastavka filma o Betmenu, Holms (25) je koristio dva pištolja i poluautomatsku pušku, a uhapšen je odmah posle napada.

On je optužen po 24 tačke za ubistvo i po 116 tačaka za pokušaj ubistva, a optužen je i za posedovanje eksploziva. Tužilaštvo traži da Holmsu bude izrečena smrtna kazna.

Holmsovi branioci u više navrata su argumentirali da je on mentalno bolestan, ali su odlagali njegovo zvanično izjašnjavanje o uračunljivosti, pozivajući se na neustavnost zakona. Oni su tvrdili da bi postojeći zakoni mogli da sputaju Holmsovu odbranu ako suđenje dođe u fazu u kojoj bi porota odlučila da ga osudi na smrt. Sudija je prošle sedmice odbacio taj prigovor odbrane.

Izvor: Kurir

Kid Loco

Addicted gamer!!! Guarana <3

You may also like...