Astro vodič: Otkrijte kako da se izborite sa suvišnim kilogramima

Astrologija obuhvata svaki aspekt naše ličnosti i života. Tako i onaj vezan za gubitak kilograma i očuvanje dobre forme. Njeno znanje o našim sklonostima u ishrani i  vežbanju može da posluži kao dobra preporuka kako da izgledamo što bolje.

1) OVAN

Ovan je rođeni sportista. Takmičarski sportovi mu pomažu  da ispolji svu energiju koju poseduje. Pripadnici ovog znaka radije se odlučuju za vežbanje nego za promene u ishrani. Najviše im odgovaraju boks i borilačke veštine koje zahtevaju velike napore.

2) BIK

Bik sigurno neće odustati od dijete i vežbanja ako posle svakog izgubljenog kilograma sebe nagradi nekim poklonom. Po prirodni hedonista i neko ko uživa u materijalnim stvarima, ne voli prosec
gubljenja kilograma, ali zato obožava njegove rezultate. Dobro rešenje je da sebi kupi odeću nekoliko brojeva manju koja će poslužiti i kao motivacija i kao nagrada. Kada bira vežbanje, najbolje je da odabere šetnju u prirodi ili biciklizam.

3) BLIZANCI

Blizanci vole raznolikost, jednolično vežbanje im brzo dosadi. Zato je najbolje da u toku nedelje kombinuju razne vežbe, poput tenisa i pilatesa.  Čitanje o rezultatima treninga deluje na njih kao odličan podsticaj da počnu sa nekom fizičkom aktivnošću. Najlakše će se izboriti sa dijetama koje im daju dovoljno fleksibilnosti.

4) RAK

Za Raka je najbolje treniranje kod kuće uz video vežbe, bez obzira da li je u pitanju tae bo ili pilates. On je jedan od retkih zodijačkih znakova kojem odgovaraju uslovi kućnog treninga. Kada je reč o dijeti, od ključnog je značaja da u nju bude  uključena porodica Raka. Ako njegovi najbliži ne podržavaju njegove zdrave navike u ishrani, teško će se izboriti sa suvišnim kilogramima.

5) LAV

Lav mora da se zabavlja tokom vežbanja. Da bi vežbe postale deo njegove rutine, ne smeju da budu monotone. On se tokom nedelje bez problema pridržava dijete, ali se za vikend opusti i oslobodi pravila. Sa takvim ritmom se lako izbori, samo je važno da  u kršenju pravila bude umeren.

6) DEVICA

Device su veoma disciplinovane. One zapisuju plan vežbanja, sve što pojedu i ciljeve koje žele da postignu. Angažovanje ličnog trenera je dobar savet za njih jer će tako biti sigurne da sve rade ispravno. Dete koje tačno određuju šta sme,a šta ne sme da se jede idealne su za Device jer niko kao one ne poštuju pravila.

7) VAGA

Vaga će ostati verna programu mršavljenja ako joj u tome pomažu njeni prijatelji. Tako će se istovremeno zabavljati i imati podršku dragih ljudi. Važno je da njena dijeta ne bude ekstremna i da sadrži što manje opcija jer je Vagi  veoma teško da napravi izbor.

8) ŠKORPIJA

Škorpija voli da testira svoje granice i da bira ekstremne situacije jer  samo suočavanje sa njima vidi kao napredak. Maraton i trialton su idealni za nju, kao i detoks dijete. Važno je samo da ne pribegava izgladnjivanju i da u svemu sačuva meru.

9) STRELAC

Strelčevima se preporučuje brzo trčanje i kik boks. Njihova avanturistička priroda  zahteva različita vežbanja, pa neka odlaze na treniranje u parku, na jahanje ili streličarstvo. Kada odluče da promene
svoje navike u ishrani, važno je da eliminišu šećer i kofeini koji im nanose najviše štete.

10) JARAC

Jarac voli da sebi postavi cilj i da se na sve načine trudi da ga ostvari. Trčanje i podizanje tegova ispunjavaju njegove zahteve. U ishrani mu  je važna umerenost, bira jednostavne dijete sa,  nimalo
iznenađujuće, jasnim ciljem.

11) VODOLIJA

Ljubitelj tehnologije, Vodolija, svoj ukus ne menja ni na polju vežbanja. Uživa u teretanama opremljenim najsavremenijim uređajima za vežbanje. U ishrani slede svoje instikte. Srećom, veoma je uspešna u procenama  koja hrana joj odgovara, a koja ne.

12) RIBE

Za Ribe su najidealniji plivanje, tai či i joga. Ove vežbe ih njaviše opuštaju i na najlakši način oslobađaju suvišnih kilograma. Prerađene namirnice treba svako od nas da izbegava, ali Ribama one najviše škode,  pa moraju da ih eliminišu.

izvor:blic

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...

Comments

  1. […] Astro vodič: Otkrijte kako da se izborite sa suvišnim kilogramima […]

  2. […] Astro vodič: Otkrijte kako da se izborite sa suvišnim kilogramima […]

  3. […] Astro vodič: Otkrijte kako da se izborite sa suvišnim kilogramima […]