9 momenata koji pokazuju da ste našli srodnu dušu (čak i ako toga niste svesni)

Ako možete da pričate o ovome – to je to.

Prijatelji

Nedavno istraživanje koje je objavio časopis “Psychological Science” ukazuju da postoji devet tema koje su najznačajniji pokazatelji koliko je nečija veza jaka:

Neprijatni trenuci

Ukoliko sa svojim partnerom možete da pričate o neprijatnim situacijama koje su vam se desile i o najsramotnijim momentima svog života, vi ste savršen par.

Politički stavovi

Kada je politika u pitanju, ne morate, naravno, da se slažete oko svega, ali bi trebalo da budete otvoreni za sve opcije. U dobroj i zdravoj vezi, obe strane iznose svoje stavove i shvatanja i to nikako ne sme i ne treba da bude razlog za ljutnju.

Strahovi i nesigurnosti

Kada sa partnerom pričaš o onome zbog čega ste noću budni, na primer, pokazuješ svoju ranjivost i rizikuješ da budeš povređen, ali postoji i mogućnost da te on shvati i da ti pomogne.

Detinjstvo

Sećanja iz detinjstva su veoma zanimljiva tema za razgovor i u tome ćete oboje uživati i verovatno se slatko ismejati. Ali, što je mnogo važnije, na ovaj način ćete otkriti kakvo je bilo njegovo odrastanje i kako je postao čovek koji danas jeste.

Prethodne veze

Ovo je, slažemo se, osetljiva tema. Niko ne voli da priča o bivšim vezama, ali ni da sluša. Pa ipak, postoji razlika u tome da li on dok priča još uvek čezne za bivšom devojkom ili je možda ogorčen na nju ili jednostavno, smireno, bez mnogo uzbuđivanja priča o onome što je nekad bilo i što se završilo. Ovo je takođe bitno, jer ćete dosta otkriti o njegovom ponašanju, navikama i stavovima prema ženama.

Porodični život

Veoma je važno da znate sve o tome kakav odnos ima vaš izabranik sa svojom porodicom i kako su ga vaspitavali. Pogotovo ako planirate budućnost sa tim čovekom.

Trenutna dešavanja

Pitajte ga što češće šta misli o onome što se dešava u svetu, kako gleda na svetski poredak, na ekonomsku krizu, na 3D televizore, šta misli o filmu “Avatar”… Sve to će vam pomoći da se zbližite i da razvijete nova interesovanja.

TV i filmovi

Ako ovu stavku uporedimo sa politikom, izgledaće veoma plitko. Pa ipak, i ovo može da vam pokaže dosta o partneru. Nakon što zajedno odgledate film, pitajte ga sve o motivima nekog lika iz filma, o zaverama, spletkama… Saznaćete o njemu više nego što očekujete.

Budućnost

Razgovor o zajedničkoj budućnosti nijednom paru nije naročito prijatan. Zato ga ne pritiskajte ovim pitanjem i ne potežite priču o braku i deci, ali treba da znate sve o njegovim željama, ciljevima i nadama.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...