8 načina da se probudite lepše nego kada ste krenuli na spavanje!

Sledite ove praktične savete još večeras i izgledaćete savršeno narednog jutra!

spavanje

San je bitan za normalno funkcionisanje, ali i za naš izgled. Idealno je kada uspete da spojite osam sati kvalitetnog sna, ali svi znamo da to često nije slučaj.

Rene Rulo, je zadužena za lep i svež izgled mnogih slavnih ličnosti, a ovo su njeni saveti kako da ujutru izgledate sveže i lepršavo.

1. Krenite od umivanja i skidanja šminke

Koliko god da ste umorne, obavezno pre spavanja skinite svu šminku sa lica tonikom i izmasirajte lice blagim kružnim pokretima. Zatim na lice nanesite serum ili kremu za vaš tip kože.

2. Neka krema sadrži sledeće sastojke

Ponekad je u izobilju ponude teško odabrati pravi proizvod. Šta god da izaberete potrudite se da krema sadrži sledeće proizvode: retinol, glikolnu kiselinu, peptide i crvene morske alge jer ovi sastojci stimulišu proizvodnju kolagena.

3. Nađite pravi položaj za spavanje

Najbolje je da spavate na leđima jer tako vaše lice neće dodirivati jastuk i praviti vam one sitne borice.

4. Koristite svilenu jastučnicu

Osim što je mekša od pamučne jastučnice,  ako se i okrenete na stranu svila ne ostavlja nikakav trag na vašem licu pa ne morate da se bojite da ćete ujutru ustati izborani.

5. Menjajte preparate u skladu sa vremenom

Leti koristite hidratantne kreme koje vam neće zatvoriti pore. Zimi je hidriranje još bitnije pa u vašu kremu stavite par kapi nekog prirodnog ulja koje će vašu kožu učiniti još mekšom.

6. Proverite suvoću vazduha

Ukoliko možete kupite neki od aparata koji će održavati optimalnu vlagu vazduha u stanu. Svi znamo da suv vazduh nije prijatelj naše kože.

7. Obezbedite sebi miran san

Neka vaša spavaća soba bude oaza mira u kojoj ćete se uvek osećati opušteno i lepo. Izbacite svu tehniku iz sobe, TV, telefon, radio i opustite se i napunite baterije za nove životne podvige.

8. Spavajte najmanje 7 sati

Nedostatak sna je veliki neprijatelj kože i lepog tena uopšte. Ako ne spavate u proseku osam sati vaša koža će brže ostariti i dobiti fleke. Podočnjaci će postati redovni na važem licu, a osim umornog i izboranog izgleda bićete stalno pod stresom.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...