8 beauty pravila u koje se sve balerine kunu

Otkrivamo tajne gracioznih i negovanih balerina!

balerina

Ne samo što nas balerine oduševljavaju svojom gracioznim igrom, već im zavidimo na celokupnom njihovom izgledu i držanju! Apsolutno smo opsednuti svakim njihovim pokretom, savršenom kožom, kosom i naravno telom!

Od ovih dama se i očekuju da kad izađu na pozornicu u svakom pogledu izgledaju perfektno, zato smo rešili da ukrademo nekoliko njihovih beauty rutina!

Čitajte i upijajte svaki savet!

Ako ćete da se znojite, zaboravite na puder!

I dok su na sceni savršeno našminkane, balerine su na probama bez ijednog grama šminke na licu! Pre probe očiste lice i hidriraju ga i nikada ne koriste nikakvu šminku jer dopuštaju porama da dišu!

Nikada ne možete pogrešiti s klasičnom punđom

Punđa je oduvek bila sinonim za eleganciju, a balerine osim na sceni ovu klasičnu frizuru nose i svakodnevno.

“Skoro uvek me možete sresti sa niskom punđom”, iskrena je Sejdž Hampfri, balerina  Bostonske škole baleta i dodaje na njene koleginice vole da naprave dve francuske pletenice i vežu u punđu dok igraju!

“Lako se pravi, a izgleda lepo, uredno i praktično”, iskrena je Sejdž!

Beauty proizvode nosite sa sobom, jer nikad se ne zna kada će vam zatrebati

Pritom se ne misli da nosite čitavu torbicu sa šminkom, ali neke osnovne proizvode za osvežavanje, skidanje šminke, korektor, balzam za usne ili krema za ruke uvek moraju biti uvek uz vas, jer se nikad ne zna gde možete završiti posle poslovnih obaveza!.

Noćna nega je bitna kao i dnevna

Naravno da se svi trudimo da ujutru kada krenemo na posao, fakultet ili sastanak izgledamo najbolje što možemo. Međutim, nikako ne smete zapostaviti ni negu pre nego što krenete na spavanje!

“Nakon 5 sati probe i igranja, prvo što uradim kada stignem kući je dugo, toplo tuširanje, kako bi mi se otvorile pore. Zatim, očistim lice, uklonim šminku ukoliko sam je tog dana nosila i stavljam masku ili piling na lice. Nakon toga obavezno stavljam kremu za lice, pa tek onda idem na spavanje”,odaje Sejdž malu beauty tajnu.

Koristite vodootpornu maskaru

Kada treba brzo da se našminkate, ali i da ta šminka potraje, stavite vodootpornu maskaru koja će momentalno ulepšati vaš pogled! Ukoliko ne volite maskare, veštačke trepavice će vam dobro poslužiti!

Štitite svoju kožu od sunca

Svi smo upoznati kako sunce može uništitti našu kožu (bore, rak kože, fleke). Zato ne zaboravite da tokom celog leta koristite preparate za zaštitu kože.

“Ne izlazim na sunce bez dobrog proizvoda za kožu sa viskokim zaštitnim faktorom i koristim ga tokom celog leta”, savetuje Sejdž Hamfri!

Ne zaboravite na masku za kosu

Lepa i jaka kosa je nemoguća bez kokosovog ulja i maske koja će je hidrirati i dati volumen!

“Koristim kokosovo ulje par puta mesečno kako bi podmladila kosu i kožu”, tvrdi ova bostonska balerina!

Dodajte braon karmin na klasični crveni za intezivniju boju

Većina balerina mora sama da se šminka pre nego što izađe na scenu. To naravno znači da sve balerine moraju da odlično našminkaju usta i oči!

“Linija braon karmina će dati crvenom ružu intezivniju boju i usta su lepše definisana”, objasnila je Sejdž.

Kada su u pitanju oči, ova balerina uvek koristi veštačke trepavice za elegantniji i dramatičniji izgled!

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...