7 mitova o brushalterima u koje morate da prestanete da verujete

Sve žene na svetu nose brushaltere svaki dan, po ceo dan, a i dalje postoje mnoge kontradiktorne činjenice o tome šta je dobro a šta nije kada je u pitanju ovaj odevni predmet.

grudi, brushalter, zena, foto shutterstock

Džen Luciani, autorka “Knjiga o Brushalterima” otkriva najveće mitove o ovom komadu donjeg veša.

1. Brushalteri mogu da ugroze vaše zdravlje
Veliki broj žena veruje da je ovo istina i tako je poslednjih 20 godina. Sve je počelo sa studijom iz 1991. godine koja je utvrdila da žene koje nisu nosile brushaltere imaju manje šanse da dobiju rak grudi od onih koje su ih nosile. Iako su naučnici koji su sproveli studiju verovali da je to zbog razloga koji su povezani sa nošenjem grudnjaka, to je izazvalo burne reakcije. Oni su verovali da uzak donji veš koji steže mlečne žlezde dovodi do zadržavanja toksina, ali nije bilo naučnih dokaza koji bi podržali ovu tvrdnju.

2. Spavanje u brushalteru čini grudi zategnutijim
Žene su obično u potpunosti podeljene kada je ovaj mit u pitanju. Prva polovina čvrsto veruje da je nošenje grudnjaka direktno povezano sa održavanjem prirodnog izgleda grudi, dok druga polovina jedva ceka da dodje kući i da ga skine. Prema istraživanjima, nema dokaza da će provođenje noći u brushalteru da došrinese čvrstim grudima, ali je svakako neophodno nositi ga u određenim situacijama, poput vežbanja i sl.

3. Brushalteri imaju fiksirane veličine
Nažalost, među proizvođačima nije ustanovljen jedinstven režim mera, već one često variraju od brenda do brenda. Čak i u okviru istog brenda veličina može da zavisli od modela do modela.

4. Slovo određuje veličinu korpe
Slovo se zaista vezuje sa veličinom korpe, ali moguće je da različiti stilovi imaju korpe iste zapremine ali različite veličine. Računanja su prilično komplikovana, pa čak i ako vam matematika ide od ruke, poslušajte savet stučnjaka kada je u pitanju pravi izbor korpe brushaltera.

5. Prosečna veličina grudi je u rangu B veličine
Većina žena nosi kope B veličine i misli da je to prosečna veličina, ali zapravo je prosek veći, korpe veličine C. Međutim, ova činjenica baca svetlo na mnogo veći problem – da veliki broj žena nosi pogrešnu veličinu grudnjaka.

6. Možete samo da ubacite brushalter u veš mašinu
Čak i stavljanje veša u veš mašinu izgleda kao veliki posao kada dođete umoni sa posla, zbog čega je poslednja stvar koju želimo da uradimo izdvajanje stvari koje moraju ručno da se peru. Međutim, ukoliko ubacite grudnjak u veš mašinu, postoji velika mogućnost da će vrela voda da uništi elastin u njemu, da će se korpe zgnječiti i izdeformisati, a bretele istegnuti. Zato je najbolja i najsigurnija opcija da ručno perete svoje brushaltere.

7. Dovoljno je da perete brushaltere jednom nedeljno
Izgleda da bismo mogli da povedemo malo više računa o ovom aspektu lične higijene. Prljavština, ulje i znoj sa kože mogu da unište elastin u grudnjaku, zbog čega je poželjno da ih perete što je češće moguće.

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

You may also like...