7 lakih načina da steknete više samopouzdanja

Zato što samopouzdane dame dobiju baš sve što žele!

nasmejana devojka sa sesirom

Svet bi bio tako idealno mesto kada bi imale hrabrosti i samopouzdanja da uradimo sve o čemu maštamo! Međutim, u realnosti nije to uvek tako! Vrlo često nam fali doza samopouzdanja i pitamo se kako da ga nabavimo! Možda nemamo čarobni napitak, ali imamo 7 sjajnih saveta koji će vam pomoći da podignete samopouzdanje u vrlo kratkom roku!

Budi svesne svojih strahova

Strah je čest razlog zašto se zadržavamo, kada je u pitanju ostvarivanje onoga što zaista želimo. Bilo da je to strah od greške ili odbijanja, važno je da postanete svesne trenutka, kada se zaista osećate uplašeno. I sam čin jednostavnog prepoznavanja takvih misli, može pomoći da ih zaustavite zauvek!

Pazite na svoj govor tela

Nauka je dokazala kako način na koji predstavljamo sami sebe, utiče na način kako se ponašamo prema drugima. Ukoliko odaberete prekrstite ruke umesto što ćete ih pustiti da padaju niz telo možetw promeniti način na koji se osećate tokom komunikacije! I takvom malom promenom, momentalno ćete se osećati, ali i izgledati samopouzdanije.

Više slušajte, manje pričajte

Ako vam je potrebno da se osećate malo sigurnije u ono što radite, manje na pričajte,  a više na slušajte. Tako postajete bolje informisane i sposobnije, iako se možda trenutno tako ne osećate.

Ne uzimajte stvari tako ozbiljno

Što više pritiskate sebe, manje ćete se osećati prijatno. Opustite se i razmišljajte kako ništa na ovom svetu ne morate. Bez obzira na obaveze koje se očekuju od vas, mnogo je važnije da se osećate prijatno u svojoj koži!

Suočite se s manjim strahovima

Da li ste ikada čule savet kako bi prvo trebalo da rešavate jednostavnije stvari, kako bi kasnije mogle da se nosite s težim? Ispostavilo se kako je i to odlično za izgradnju poverenja i samopouzdanja. Bili oni veliki ili mali, jednom kad uočite svoje uspehe, osećate se kao da možete baš sve.

Vežbajte pozitivne misli

Jednostavno verujući da ste sposobne da nešto uradite čini vas samopouzdanijima da zapravo to i učinite. Vežbajte takve misli što ćešće.

Nemoj biti prestroge prema sebi

Svima se dešavaju greške i one su sastavni deo života. Umesto da se kažnjavate priznajte da vam je potreban odmor ili savet i da niste idealne. Uostalom i najuspešniji ljudi nisu uspeli, a da pre toga nisu napravi bar desetak pehova.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...