6 saveta za besprekorno negovane usne!

Niske temperature praćene vetrom glavni su neprijatelj našim usnama i pravi je izazov održati ih hidriranim i mekim. Kako biste izbegli pojavu ispucalih usana, predlažemo vam šest načina kako to da postignete.

(1) Napravite piling na bazi meda: Sve što vam je potrebno za ovaj piling je pola kašičice meda i kašičica šećera. Blagim utrljavanjem ove smeše na usne odstranićete mrtve ostatke kože i vašim usnama dati neophodnu hidrataciju.

(2) Četkica za zube: Usne nežno istrljajte vlažnom četkicom i vaše usne biće nežne i glatke.

(3) Pčelinji vosak: Osim toga što je postojaniji od bilo kog balzama, nanošenjem pčelinjeg voska pravi se i zaštitni sloj tako da vetar i hladno vreme ne mogu da ih isuše.

(4) Pijte puno vode: Dehidracija je najčešći razlog ispucalih usana. Važno je da pijete puno vode tokom dana kako bi telo bilo dobro hidrirano, a vaše usne bile lepše.

(5) Čitajte deklaraciju: Nisu svi balzama za usne isti. Balzam koji u sebi sadrži mineralna ulja ili petrolejski gel ne vlaže toliko usne nego ih samo pokriva, aneretko se dešava da ih čak i isuše.

(6) Bademovo ulje: Badem  je puno proteina, vitamina E i B kao i esencijalnih minerala i zdravih masti pa je odličan prirodni preparat za ispucale usne. Bademovo ulje ima omekšujuća svojstva koja podmlađuju i omekšavaju vaše usne. Potrebno je naneti svega nekoliko kapi bademovog ulja na ispucale usne nekoliko puta dnevno.

izvor, foto: blic

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...