5 znakova da u vezi sebe stavljate na poslednje mesto

Zapamtite da nisu najbitnije njegove želje i ciljevi!

par pored reke

Veze su komplikovane – čak i kad mislite da radite najbolje, vrlo često ispadne da radite upravo suprotno. Jedna od najuobičajenijih grešaka je stavljanje sebe na poslednje mesto – time štetite sebi i vezi, a ovo su znakovi da to radite…

# Nikad ne kažete ono šta mislite

Umesto da se pobunite kada vam nešto ne odgovara, razmišljate o tome kakvu bi on reakciju hteo da vidi i bojite se da će ga prava reakcija naljutiti. To će trenutno značiti manje svađa i mirniju vezu, ali dugoročno će vam samo naštetiti.

# Nikad ne insistirate na nečemu

Hteli bi ste da idete u restoran, ali kad se dogovarate, samo ga brzinski spomenete i naglasite da ne morate ići tamo? Žene koje ovo rade imaju nisko samopouzdanje pa prećutkuju svoje želje kako ne bi ispale zahtevne.

# Tražite izgovore

Za svako njegovo ponašanje koje vam ne odgovara pronalazite izgovore, jer vam je lakše da izmislite razlog zbog kojeg je ono opravdano nego sebi da priznate da bi možda trebalo da reagujete. Ako se tako ponašate, stvari se nikad neće promeniti.

# Menjate planove

Čak i one do kojih vam je jako stalo, i to iste sekunde kad on predloži nešto drugo, jer vam je važnije da radite nešto što on voli.

# Dajete više nego što uzimate

Svaka veza ima osobu koja malo više daje, ali ako je to u velikom nesrazmeru, s vremenom ćete početi da se osećate zapostavljeno.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...