5 prirodnih preparata za ispravljanje kose

Mleko, med, maslinovo ulje, mleko od kokosa, kao i limunov sok mogu poslužiti kao zdrava alternativa za veštačke preparate koji ispravljaju kosu.

kosa

Preparati za ravnanje kose su veoma traženi. Međutim, hemikalije koje oni sadrže, kako bi vaša kosa postala ravna i glatka, imaju štetan uticaj na zdravlje vaše kose. Upravo zbog toga je bitno pronaći alternativu. Kako ne biste više lutali, pogledajte 5 prirodnih preparata koji vam mogu pomoći da imate ravnu i lepu kosu, bez nuspojava.

Tretman toplim uljem
Osim što hrani i neguje kosu, redovan tretman toplim uljem može da vam pomogne i kod njenog ispravljanja. Pomešajte kokosovo i maslinovo ulje. Nakon par dana, maslinovo ulje možete zameniti bademovim. Mešavinu utrljajte na vlasište i kosu. Nakon toga uvijte kosu u topao peškir. Posle 45 minuta isperite je šamponom.

Mleko
Kada je reč o ispravljanju kose, mleko je veoma delotvorno. Naspite mleko u bocu sa raspršivačem i špricajte po kosi. Sačekajte pola sata dok mleko ne upije i nakon toga je isperite šamponom.

Med i mleko
U mleko dodajte med i mešajte dok ne dobijete glatku pastu. Za efikasnije rezultate, u smesu dodajte izgnječene jagode ili banane. Nanesite na kosu. Nakon što se smesa osuši, isperite je mlakom vodom.

Maslinovo ulje i jaje
Umutite dva jajeta i dodajte adekvatnu količinu maslinovog ulja. Izmiješajte i nanesite na kosu. Nakon sat vremena, kosu isperite blagim šamponom.

Sok od limuna i mleko od kokosa
Izrendajte kokos, pomešajte ga sa vodom, pa dobijenu smesu procedite kako biste odvojili kokosovo mleko. Dodajte sok od limuna i smesu hladite u frižideru nekoliko sati. Na vrhu smese će se stvoriti kremast sloj. Upravo taj sloj nanesite na kosu i prekrijte je toplim peškirom. Nakon sat vremena, kosu isperite blagim šamponom i sačekajte da se osuši. Vaša dlaka će biti mekša i lakša za “rukovanje”.

Napomena

Pomenuti tretmani neće delovati kao ispravljanje kose u frizerskom salonu. Potebno je da bilo koji od navedenih tretmana primenjujete najmanje dva puta sedmično kako biste videli rezultate. Ipak, ako vam je kosa veoma kovrdžava i želite da je ispravite što pre, moraćete da se podvrgnete nekom od frizerskih tretmana. Imajte u vidu da to ne bi trebalo da radite isuviše često, jer toplota i kozmetički proizvodi namenjeni u te svrhe mogu isušiti i oštetiti kosu.

izvor, foto:zenskikutak

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...