4 FRIZURE KOJE ĆE VAM UNIŠTITI KOSU: Ako želite zdravu vlas, ne radite im ovo!

Elastične gumice su prečvrste tako da ona vremenom slabi i puca.

kosa

Svi volimo da nosimo konjski rep ili pletenice, ali da li ste znale da vaša super slatka frizura možda baš šteti vašoj kosi?

Zato predlažemo da dopustite svojoj kosi da se malo odmori i oporavi pa zato sledeće četiri frizure izbegavajte.

Visoki rep
Šteta: listanje, pucanje
Znamo da volite visoki konjski rep jer je najlakši način da uklonite kosu s lica ili sakrijete prljavu kosu. Ali, često nošenje visokog repa moglo bi uništiti vašu kosu više nego što to uopšte možete da zamislite. Elastične gumice su prečvrste tako da ona vremenom slabi i puca.

Uske pletenice
Šteta: listanje i slabljenje kose
Ne očekujemo da više nikad ne vežete pletenice nakon ovog teksta, ali pustite kosu da diše i živi naročito ako ste na moru. Ako je kosa prečvrsto zategnuta, puca od korena što je apsolutno najgora stvar koja može da vam se dogodi. Zategnute pletenice nosite samo u posebnim prilikama, a za svakodnevnu frizuru bolje je odaberite opušteniji izgled.

Mokra podignuta kosa
Šteta: pucanje, listanje, opadanje kose
Zamislite koliku ćete štetu izazvati ako prethodne 2 frizure napravite dok vam je mokra kosa. Mokra kosa dosta osetljivija od suve i brže puca. Nemojte nikada vezati kosu dok je mokra.

Neuredna punđa
Šteta: trenje i čupanje temena
Spavanje s punđom na glavi sačuvaće vam lepo uređenu frizuru, ali takođe će imati velike štetne posledice za zdravlje kose. Veoma je važno da pustite kosu dok idete u krevet, kako ne biste napravili štetu na korenu kose. Ako ipak ne možete spavati puštene kose – obavezno koristite satensku ili svilenu jastučnicu!

izvor, foto: kurir

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...