10 stvari kroz koje moraš da prođeš kako bi prebolela bivšeg!

I konačno nastaviš dalje sama….

svadja

Koliko puta si samo izgovorila: “Kada bi se ovo sa njim samo završilo već jednom? i Da li ću nakon šest meseci odjednom da ga prebolim i konačno krenem dalje?”

Verujemo da si ovo poželela mnogo puta- ali jednostavno zaboravljavanje često nije lak proces… Najčešće se desi da u onim trenucima kada odlučite da ste spremni da ponovo počnete da se krećete i izlazite, setite se njega i svega što ste prošli zbog čega u trenutku zastanete.

Zato smo rešili da ti pojasnimo kroz šta ćeš sve morati da prođeš kako bi ga konačno zaboravila:

1. Dobijanje poruke

Konačno si shvatila da je vaša veza gotova i rešila si da ideš dalje. Onda jednog dana, dok pijuckaš čašu belog vina u neobaveznom izlasku sa svojim najboljim prijateljicama, zvuk tekstualne poruke prekida trenutak. Osvrćeš se, uzimaš telefon u ruke i onda nastaje prava agonija. Bivši se javio, i ima smelosti da napiše samo dve jednostavne reči – koje su dovoljne da te izbace iz koloseka i slome tvoje srce ponovo: “Nedostaješ mi”.

To su te dve male reči koje će te vratiti bar tri nedelje unazad, kada su svi mislili da ćeš uskoro da upadneš u depru.

2. Kada prvi put nakon raskida ponovo čuješ “vašu” pesmu

Voziš automobil, brzina prelazi ograničenje ali ti sve vreme uživaš u trenutku. To je ona faza nakon raskida kada misliš da više ništa ne može da te dodirne- jer si sada mnogo jača. Prozori su otvoreni i ti uživaš u predivnom jesenjem svežem vazduhu.

Baš kada si okrenula drugu radio stanicu, vaša pesma je odjednom odjeknula u zvučnicima. Pesma uz koju ste se prvi put poljubili… Za nekoliko sekundi, raspoloženje pada dole, a sa njim i dolaze krokodilske suze…

3. Kada pratiš svaki njegov pokret na Instagramu

Baš kada je sve bilo u redu i kada si se osetila jačom, skinula Tinder i otvorila OKCupid nalog, moralo je nešto da se desi. Jedne kasne večeri, totalno te uhvatila insomnija, zbog čega si se bacila na internet i upala u vrtlog zvani društvene mreže.

Pre nego što si shvatila u šta si se upustila, upravo si uradila ono što su te sve prijateljice upozorile da nikako ne radiš: praćenje (čitaj:progonjenje) bivšeg na Instagramu. A kada to radiš, znaš da je nemoguće da ne vidiš nešto što nije trebalo. Slika nepoznatom devojkom ili njegov srećan izraz lica dok se provodi po gradu… Tvoje srce će se ponovo razbiti u 1000 delova.

4. Kada naiđeš na njegovu mamu

Kada raskidaš, ti zapravo ne raskidaš samo sa partnerom, već i sa celom njegovom porodicom. Jednog dana dok su šopingovala i tražila novi par zimskih čizama na rasprodaji, naletela si na njegovu dragu i prijatnu mamu.

Ona te je odmah zagrlila, rekla da joj nedostaješ i da joj je čudno što te više ne viđa.

5. Kada odeš na prvi propali dejt

Osećaš se odlično i želiš novi početak. Garderoba je spremna, crveni karmin na usnama i samo još da dodaš malo bronzera pa krećeš na sastanak.

Baš si se potrudila da dobro izgledaš, s obzirom da si videla njegove fantastične slike na Tinderu- koje govore da će ovo biti tako dobar komad….

Ubrzo shvataš da slike zaista nisu realne i da je sva finoća bila lažna. Izašla si sa najdosadnijim i najodbojnijim tipom ikada. Zato se ponovo vraćaš na prošlost i počinješ da razmišljaš kako je tvoj bivši, za razliku od ovog tipa, baš super…

6. Kada osetiš parfem koji je on koristio

Ništa ne može bolje da vas teleportuje u prošlost od mirisa. Stojiš u prepunom liftu, kada odjednom osetiš poznatu notu mirisa. Momentalno shvataš da je reč o njemu i opet počinješ da se prisećaš starih dana kada ste bili zaljubljeni i srećni…

7. Kada se napiješ i napraviš glupost

Ovo se obično dešava oko 2 ujutru. Nakon mnogo alkoholnih pića i igranja na podijumu, krećeš u pravcu šanka i naletiš na svog bivšeg. Oboje ste toliko pijani da ne možete da stojite na nogama.

Jedna stvar vodi drugoj, i u sledećem trenutku shvataš da imaš pijani seks sa njim. Problem je u tome što ti ne možeš da imaš povremeni seks sa nekim u koga si bila zaljubljena. I sada, posle te večeri, emotivne rane su ponovo prisutne. Osećaš njegov miris na odeći i na sebi. Ovo je veliki korak unazad.

8. Kada nepromišljeno srljaš u novu vezu

Vau, konačno si našla nekoga ko ti se stvarno sviđa. Nikada ne bi pomislila da će se desiti tako brzo. Ali onda, kada počeneš da se maziš sa novim dečkom i dodiri počnu da vode ka seksu, jednostavno nešto nije u redu. U tom trenutku poželiš da se maziš sa bivšim, a ne sa novom osobom koja je upravo ušetala u tvoj život. Onda shvatiš da je novi dečko samo izgovor i privremeno rešenje.

9. Kada se javi sećanje

Na poslu si. Dan je odlično počeo i sve teče veoma glatko, dok se u jednom trenutku ne vrati sećanje na te dane- pre tačno godinu. Tada si presrećna i prelepa sa osmehom na licu držala za ruku svog bivšeg i šetala prelepim planinskim stazama.

10. Kada vidiš da se tvoj bivši verio na Fejsbuku

Godine su prošle i sada živiš život u kome tvoj bivši više ne postoji. Možda si čak i upoznala nekog novog ko ti se baš sviđa.

Jedne noći vidno raspoložena ležeš u krevet i naravno, pre spavanja uđeš na Fejsbuk da vidiš novosti. U trenutku si prebledela kada si videla njegovo ime na ekranu. A ne samo to. Stavio je da je veren!! Iako je prošlo mnogo vremena, ovo je baš zabolelo. I baš peče….

Ipak moramo da ti kažemo da je ovo najbolja stvar koja je ikada mogla da ti se desi. To je konačan udarac. Sada je konačno KRAJ i vreme je da ga preboliš. Sada stvarno.

izvor, foto: cosmopolitan

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...