10 stvari koje se dese kada zavolite samoću

Nekada se život Danijel Pejdž sastojao u planiranju ludih vikenda s prijateljima. Tako je bilo tokom njenih dvadesetih, ali je vremenom naučila da voli samoću. Ona je navela deset blagodeti toga što nije tih 48 sati, svih 52 puta u godini okružena ljudima.

Pas na planini

1. Osećate se energičnije

Izlazak u petak uveče s ljudima koje ne poznajete dovoljno i razgovor s njima prilično iscrpljuje. Bolje da se naspavate i budete odmorni za subotnji ručak, u kojem možete uživati sami.

2. Nema kompromisa

Koliko vam je vremena potrebno da se dogovorite s nekim šta ćete raditi. Da li ćete blejati u kaficu, otiću u pozorište ili bioskop. Šta ćete da jedete? Šta će te da gledate? Tu onda nastaju brojni kompromisi. Ovako, odlučite sami i uživajte u tome.

3. Više cenite iskrene odnose

Kada volite samoću, onda je osoba za koju izdvajate to slobodno vreme zaista važna i dragocena. Na taj način ćete vaši odnosi postati čvršći, a vi ćete znati ko je vredan vaše slobodne nedelje.

Razgovor

4. Razgovori su bolji

Pošto se ne viđaš s ljudima samo da biste se videli, imaćete mnogo više tema za razgovor. Kada nekog viđate svaki dan na kafi posle posla, pošto vam je to rutina, obično počnete da govorite o nevažnim stvarima i vaši razgovori gube smisao i sadržaj.

5. Postajete produktivniji

Kada ste, što bi naš narod rekao “pustili mozak na pašu”, on će logično dati i više “mleka”. Dakle, samoća vam omogućava da se opustite i odmorite, a onda ćete biti i produktivniji kad krene radna nedelja.

running animated GIF

6. Možete upoznati sebe

Možda shvatite da vam je pivo odvratno, a da one akcione filmove prezirete, ali ste mislili da ih volite, jer ste u tome uživali s ekipom. Kada ste sami onda zapravo shvatite u čemu istinski uživate. Idete na treninge koji vama odgovaraju. Da ne pričamo o nekim dubljim stvarima, koje možete da shvatite o sebi, ako želite.

7. Nema ko da osujeti vaše ideje

Kada ste stalno okruženi ljudima imate potrebu da ih pitate šta misle o vašim idejama, pa oni mogu da ih osujete. Ljubav prema samoći znači da vam ne treba ničija saglasnost i potvrda da je ono što radite u redu.

8. Imate bolje dejtove

Pošto pažljivo birate kome ćete posvetiti svoje slobodne vreme, veće su šanse da vam dejt bude uspešan.

Dejt

9. Samopouzdaniji ste

Kada prestane vaša potreba da za sve dobijate potrebu od drugih, raste vaše samopouzdanje. Vremeno ćete primetiti kako vas sve više ljudi pita za mišljenje i kako možete sami da donosite neke važne odluke, bez potrebe da se konsultujete sa svima redom.

10. Imate više slobode

Prestajete da na slobodno vreme gledate kao nešto što treba da popunite planovima i drugim ljudima. Nema više strea oko toga s kim ćeš provesti subotu uveče. To vam ostavlja slobodu da vreme upotrebite onako kako želite.

izvor, foto: 24sata

NAJČITANIJE:

Ivona Krstić

Osmeh je jedina kriva linija koja ispravlja mnoge stvari :)

You may also like...